Monday, April 24, 2017

The Third Letter, Shah Alam

pada 8 April yang lepas, aku dengan Ab, Dzuli, Mrs dan Syaminee plan nak ke Sky Mirror di Sasaran, Kuala Selangor...so cerita pasal Sky Mirror ni aku sambung dalam next entry yer...makanya sehari sebelum pergi tu, kitorang sempat dinner bersama di Kafe The Third Letter, U8 Bukit Jelutong, Shah Alam...aku yang pilih tempat ni sebab tengok Instagram Mrs pernah ke sini, macam cantikkk jer...lagi pun dah on the way nak ke Kuala Selangor lokasi dia ni...so apa lagi, ayuh terjah!
dari luar kafe aku dah jatuh hati dengan dekorasi kafe ni...simple, spacious, selesa sangat nak melepak dan makan-makan dengan keluarga dan rakan-rakan...cermin besar dan lampu di kafe ni membuatkan suasana lebih best pada aku...aku suka!
dan hati ini bertambah-tambah sukaaa bila tengok barisan jelitawan (read: kek) yang berbaris di atas kaunter...hehehe untuk makluman, kek ni diambil dari Cake Jalan Tiung...so leh bayang la kan kesedapan diaaa...nyummehhh...
kat kafe ni, memasing kena pi order makanan kat kaunter terusss...bayar siap-siap, dan tunggu makanan sampai...hehehe so jom kita layan menu di Kafe The Third Letter ni...ada pelbagai jenis salad, soups, pasta, pizza serta makanan western dan asian yang lain...untuk minuman plak ada coffee, smoothies dan macam-macam lagi...
ok meh tengok apa yang kami order untuk 1st round...sebabkan semua kebuluran makanya semua layan pasta...untuk air, ada layan Latte (RM10) dan Chocolate (RM12)...tapi untuk yang acah-acah diet, dia minum air kosong jerrr...hahaha...
sebabkan masa dinner, semua kebuluran so semua pun order pasta...ada yang ambil Creamy Salmon Pasta (RM28)...yang ni creamy sos sedap, tapi sayur hijau tu banyak sangat dan rasanya aku tak berapa suka, so a bit turn of...salmon tu kalo dia letak smoked salmon aku rasa lagi debomb!hehehe tapi sedap je laaa pasta ni...ada yang ambil Meatball Marinara (RM23) pun sedap, cuma spaghetti nya kurang al dente...ecewah, pandai la aku kan ngomen...hahahaha...pun aku rasa daun apetah tu, kuat sikit sebab terlebih banyak kot...then ada yang ambil Chicken Mushroom Alfredo (RM16) yang aku rasa biasa jer sebab aku pernah makan Alfredo yang lebih sedap dan creamy...yang ni light jer creamy dia...then Classic Beef Bolognese (RM18) yang aku tolong abeskan sebab boleh tahan sedap...dan last sekali Seafood Marinara (RM27) yang sedap juga...seafood dia fresh!aku suka...
dah kenyang makan pasta, lepak bersembang...tekak gatal la kan nak makan dessert...so kami order la beberapa jenis kek yang ada di kaunter...share sajer sebab ramai ahli jemaah acah-acah diet...hehehe gigih nak ambil flatlay ni memasing...senget-senget meja tau...hahaha...overall semua happy dengan kafe yang cantik, makanan pun not bad...haaa happy la kau, lepas ni nak trauma plak bila sampai ke penginapan kami di Kuala Selangor...jeng jeng jeng....

4 comments:

  1. DJ;

    Pasta punya portion tuh nampak macam cinonet jer hahahahhahahaha (dasar makan banyak kan)

    Sky Mirror nih macam glam jer , tapi dulu dulu tak glam pun, why eh?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mmg pun enghaz. Rasa xpuasss...tu yg ngecek mmber punya tu...nasib baik ada mmber perut kecik. Hahaha

      Haah depa br discover n virak kan tmpt ni enghaz. Tu org br tau tu...hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Sila laa terjah dan revieww...

      Delete