Sunday, August 6, 2017

New Thien Thien Restaurant, Kota Kinabalu

aku nak share antara tempat makan best kat Kota Kinabalu yang aku terjah hujung tahun lepas...restoran ni Bibie Karim yang bawa kami masa kami ke sana bercuti...namanya New Thien Thien Restaurant terletak di Putatan...aku pun dah tak ingat sangat info pasal restoran ni, so korang layan je laaa eh...hahaha tapi tetap nak share, kot-kot korang nakpi sana nanti...
menu kat sini memang chinese food la kan...ada banyak gila pilihan menu kat sini tau...dari segala macam nasi dan mee ala cina, juga ada banyakkk pilihan masakan lauk pauk macam ayam, ikan, sotong...ostrich pun ada weh...hehehe nasi ayam hainan pun hado...haaa pilih saja...
so kami pun melayan 1/4 Chicken Hainanese Rice (RM14) yang sedap!nasi dia lembut dan sedapp...ayam dia pun lembut dan sedap...ni kami saja ambil untuk merasa...kiranya nasi ayam sebagai appetiser...hahaha over tau...
main course harus lah makan nasi putih kan...kami ambil daging masak halia, fish fillet masak sweet sour, yam basket, sup dan sayur...terbaik weh makanan dia!daging tu sedappp...yam basket lagi laaa sedap!terbaiklah...payah gak nak jumpa halal kannn yam basket tu...so sini punya memang sedap...nyummeh...harga memang aku tak ingat dan malas nak check kat menu tu...hahaha korang usha la sendiri yer...
ok itu je la nak cerita...kalo ke Kota Kinabalu tu, sila laa panjangkan langkah ke Putatan...haaa leh singgah ke sini layan chinese food yang sedapppp...aku recommend la restoran ni kalo korang nak ke Kota Kinabalu...Putatan ni dah arah ke Tenom kalo dari KK tu...

2 comments:

  1. Ada branch lain juga ni. Dekat Gaya Street nun. So senang sape yang duduk kat tengah town. Sekian, info dikongsi.

    ReplyDelete