Thursday, October 5, 2017

Cari Makan di IOI City Mall: 57 HotPot & Asian Cuisine

sempena birthday aku ni, Liana belanja aku dinner di 57 HotPot & Asian Cuisine di IOI City Mall...plan asal nak dinner dimsum, tapi sebab jauh sangat so kita cari alternatif, chinese food lain laaa...hahaha...lagi plak kekonon nak mengimbau kenangan makan hotpot di Beijing dolu kala...gituuu kannn...
so actually restoran ni menyediakan makanan steamboat dan grill...so kita leh pilih beberapa pilihan set yang ada sama ada nak steamboat dengan grill atau steamboat jer...then leh la tambah beberapa makanan lagi dalam set tu...tapi dalam set tu pun dah banyak sangat dah makanan dia...pilihan soup untuk steamboat pun ada banyakkkk...pilih je la mana nak kan...selain tu adalah beberapa makanan lain macam nasi goreng dan gorengan lain...
lepa dah order, kitorang pergi ambil sos...banyakkkk gila pilihan sos dia wehhh...rambang mata...abes semua nak cuba kan...penuh meja kami dengan sos...memang nampak sedap la sos dia tu...lagi yang cili-cili tu kannn...
tak lama menanti, sampailaaa makanan kami...kami ambil set steamboat dan grill untuk 2 orang...dengan tambahan kambing lagi...tamak kan...penuh gila meja kami!hahaha so gigih laaa ambil gambar bagai...sebelum memulakan misi memasak...
selesai puas bergambar baru la kita mula memasak...sedappp laaa makanan dia...sup tomyam tu sedappp...marinate bahan-bahan bakar dia pun sedappp...siap dapat percuma cheese leleh lagi nak tuang atas daging yang dibakar...sedappp nyummeh!hehehe terbaik juga la menu kat sini...boleh cuba lagi next time...sos dia yang macam cili kat China tu pun sedappp...terbaiklah kombinasi dia dalam mulut...nyum nyum....

No comments:

Post a Comment